Professor Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Professor Geert Molenberghs. © rv

Molenberghs: “Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen”

Als we niets doen, zullen de besmettingen met de Britse variant in ons land snel en hoog oplopen. Daarvoor waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Volgens Molenberghs moeten er extra maatregelen komen om in tegenoffensief te gaan. “Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is”, laat hij zich ontvallen. “Maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen.”  

177 reacties

  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Die man heeft dezelfde problemen als Van Ranst: Mediageilheid en een hart dat vol is van lockdown waar de mond van overloopt.
  • Medard Albrechts

    3 jaar geleden
    wat een prietpraat komt die vertellen, we zijn er nog niet uit geweest, jongens toch
  • Jos Jansen

    3 jaar geleden
    Molenberghs was enkele weken geleden nochtans zeer optimistisch. Het kan dus snel keren en onze deskundigen weten het ook niet altijd. Een ding is zeker; met dit virus zijn we in onze vrije westerse wereld nog niet klaar.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    In wat zitten we nu dan ? Er kan en mag niks. Enkel de kinderen mogen alles: in een bubbel van 10 sporten aub, allemaal zonder mondmasker. Als dat geen effectieve maatregel is ! Nu zal het allemaal snel opgelost zijn.
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Hadden de politici voor de kerstvakantie een algemeen reisverbod uitgevaardigd, dan zaten we thans niet opgescheept met zoveel transmissie van een variant van Covid-19 ... De nodige moed ontbreekt echter !