Archiefbeeld. Bezoekers bij het leeuwenverblijf in Artis. De dierentuin is momenteel gesloten door de coronamaatregelen in Nederland.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Bezoekers bij het leeuwenverblijf in Artis. De dierentuin is momenteel gesloten door de coronamaatregelen in Nederland. © ANP

Nederlandse dierentuin Artis neemt noodgedwongen afscheid van leeuwen

De Nederlandse dierentuin Artis neemt afscheid van zijn drie leeuwen, twee leeuwinnen en een mannelijke leeuw, omdat de door de coronacrisis getroffen dierentuin geen geld heeft om een nieuw leeuwenverblijf te bouwen. Dat meldt directeur Rembrandt Sutorius in een verklaring, na eerdere berichtgeving van De Telegraaf.

3 reacties

  • Nicole Vogelaere

    3 jaar geleden
    Corona schroeft aan veel meer dingen om recht te zetten wat niet deugd. Ook deze vorm van dierenmishandeling komt aan de beurt. Dierentuinen zijn geen deugd voor dieren, waarom betalen om naar leed te gaan kijken en het te sponsoren. Deze tak moest toch al eens grondig opgeruimd worden, begint al bij opvoeding van kinderen.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Als de wereldbevolking zo blijft groeien dan zijn binnen 1 generatie de dierentuinen nog de enige plaatsen waar leeuwen en andere dieren te vinden zijn!
  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Waarom roepen ze geen crowdfunding in het leven? Normaal zijn de Nederlanders toch heel gul als het voor een sociaal doel is!