REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Beurzen gaan flink lager: speculatie-oorlog op Wall Street zorgt ook voor onrust in Europa

GeldDe Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw omlaag, na de zware koersverliezen een dag eerder. Een van de oorzaken is de speculatie-oorlog van de jongste dagen op Wall Street, die voor onrust zorgt bij de klassieke beleggers.

19 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Dat de hedgefondsen nu eens een ferme koek van eigen deeg krijgen doet mij enorm plezier. Al die speculatieve producten zouden wettelijk moeten verboden worden. De beurs moet dienen om aandelen te kopen en te verkopen en daarmee uit. Dan kunnen de gewone mensen ook beleggen in aandelen zonder dat ze langs alle kanten belaagd worden door speculanten.
  • Paul Keulemans

    3 jaar geleden
    Prima actie, die hedgefondsen storen zich niet aan de regels en willen enkel extreme marges . Dat die nu klappen krijgen en de graaiers in hun midden is een mooi effect. Kan niet hard genoeg gaan om die lui weer terug binnen de marges te halen die wèl te verantwoorden zijn en het bewust bedrijven naar de afgrond jagen moet verboden worden, want de arbeiders betalen de rekening !
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Er gaan er binnenkort weer een groot aantal serieus hun broek scheuren als die aandelen in duikvlucht naar beneden gaan (met waarschijnlijk een faillissement van het bedrijf in kwestie tot gevolg) en in paniek verkocht worden en onder hun oorspronkelijke koers terugzakken. Er zijn weer een paar arco's in de maak en het zal weer de schuld zijn van de regering zeker?
  • Robin Demey

    3 jaar geleden
    En om het erger te maken besloten bepaalde brokers om van die aandelen enkel verkopen nog toe te laten, kopen niet en stoploss kon niet verwijderd worden. Mega marktmanipulatie!
  • Olivier Delbeke

    3 jaar geleden
    De Lotto is ook gokken en zou dan ook aan banden moeten gelegd worden.