© jaa 

Leerling Sint-Jozefinstituut in Schoten besmet met Britse variant coronavirus

Een leerling uit het vijfde middelbaar van het Sint-Jozefinstituut in Schoten is besmet met de Britse variant van het coronavirus. Al zijn klasgenoten en drie leerkrachten gaan in quarantaine. Ze worden vrijdag getest. De school blijft wel open.

Nadat de Britse coronavariant vorige vrijdag de lagere school Sint-Filippus bereikte, wordt nu ook het Sint-Jozefinstituut in de Jozef Hendrickxstraat getroffen. Bij een leerling uit het vijfde middelbaar is de coronavariant vastgesteld. De besmette leerling en zijn gezin zijn in quarantaine. De andere leerlingen van de betrokken klas en drie leerkrachten moeten in isolatie. Op vrijdag 29 januari komt er een testbus naar de school om hen te testen. Als de testen negatief zijn, kunnen deze leerlingen en leerkrachten op maandag 1 februari de lessen hervatten.

De schooldirectie, het CLB, de eerstelijnszone en de gemeentelijke crisiscel volgen de situatie van nabij op. De schooldirectie heeft alle betrokken ouders geïnformeerd. Aangezien de school open kan blijven, worden alle leerlingen uit andere klassen wel op school verwacht. Ze krijgen gewoon les.

Bekijk ook:

Microbioloog Goossens pleit voor wekelijkse speekseltesten in pilootscholen

 jaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus