Minister van Volksgezonheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn de gezichten van de aanpak van de coronacrisis.
Volledig scherm
Minister van Volksgezonheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en premier Alexander De Croo (Open Vld) zijn de gezichten van de aanpak van de coronacrisis. © Photo News

Nieuwe lockdown om derde golf te vermijden? Eigenlijk zitten we al sinds 13 maart in constante lockdown

“Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is”, waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in een reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Eigenlijk zit ons land al sinds 13 maart 2020 in een constante lockdown. Een overzicht van de maatregelen die op het ene moment (veel) strenger waren dan op het andere.

24 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Het grote aantal besmettingen is vooral de schuld van de Belgische federale regering die het steeds heeft nagelaten onze grenzen medisch te bewaken. In vele landen kom je er al meer dan 10 maanden niet in, tenzij na een zelf te betalen quarantaine van 14 dagen en een negatieve test. Kwestie van prioriteiten stellen... Wellicht moeten (zullen) er nog vele zwakkeren en ouderen aan het coronavirus bezwijken.
  • Fatima Dirkx

    3 jaar geleden
    Een echte Lockdown is alles potdicht en enkel het essentiële mag.
  • Eens Trotse Belg

    3 jaar geleden
    Nee,we hebben nooit een 2de Lockdown gehad. Grenzen open, winkels open, alles open behalve kappers en horeca. En dan zich afvragen waarom de cijfers maar niet dalen. We hadden er al lang vanaf geweest met een echte Lockdown zoals de eerste keer.
  • DANNY STRUBBE

    3 jaar geleden
    Wat Mevr. Wilmes betreft,werd ze voor de "leeuwen" gegooid,en ondanks de "fouten" die er waren deed ze het beter of De Croo want hij denkt het "even" te gaan oplossen en met de pluimen te gaan lopen met zijn ploeg van 11 miljoen. Er moet een denktank komen,los van de politiek en virologen. Wat in andere landen kan,zou ook bij ons moeten kunnen,maar deze regering wil zo graag in de belangstelling staan. 72 ste op de ranglijst. Geef iedereen een netto inkomen,en sluit alles,dan komen we er!
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    Al bijna 11 maanden (sinds 11/03/2020) moeten wij verplicht telewerken. Ofwel was het verplicht door de overheid ofwel de norm. Dat noemen we dus inderdaad al sinds maart een lockdown. Zelfde voor events/danscafés/... zelfs de gewone horeca heeft nauwelijks iets mogen doen sinds maart. We zitten dus eigenlijk nog altijd in de allereerste lockdown.