Een aardbol met een mondmasker. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een aardbol met een mondmasker. Beeld ter illustratie. © EPA

"We worden vandaag geconfronteerd met een ‘pandemische paradox’. En dat leidt tot spanningen, vermoeidheid en verwarring”

Europa bevindt zich momenteel in een "pandemische paradox" in de strijd tegen het coronavirus. Omdat het gevoel van hoop wegens de nieuwe vaccins gepaard gaat met bezorgdheden over de opkomst van nieuwe mutaties, ontstaan er spanningen, angst en verwarring bij de bevolking, zo heeft Hans Kluge, directeur van WHO Europa, donderdag verklaard.

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Men zou deze tijd better eens gebruiken om zich te bezinnen over het leven ipv te roepen dat men wil gaan feesten.
  • Joan Vliegen

    3 jaar geleden
    Er is helemaal geen pandemische paradox. Men moet gewoon ophouden te doen dagelijks alsof men iedereen met woord raad en daad kan bijstaan en de mensen via een vaccin er een soort van heilige graal is tegen het virus is. Er zijn hulpmiddelen tegen een pandemie geen mirakels. Leer gewoon deftig helder en kort oprecht praten en zijn. Meer verwachten wij niet van het beleid.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    We moeten nu doorbijten na al die maanden kunnen en mogen we niet opgeven
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    De mensen zijn watjes geworden, lijkt het wel.
  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Mensen tegenwoordig kunnen niet binnen zitten en blijven zitten.. Mensen zijn niet meer blij met wat ze hebben, want het moet altijd meer, beter en groter zijn en liefst nog, zonder er al teveel moeite voor te doen. Luxeproblemen, wij europeanen hebben dringend een lesje in nederigheid nodig maar met de welvaart die er is, gaat dat niet meer.