REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Reddit-beleggers zetten na Gamestop nu American Airlines fors hoger, populaire beleggingsapp beperkt handel

Kleine beleggers hebben massaal aandelen American Airlines gekocht. Het aandeel van de luchtvaartmaatschappij schoot daardoor in de zogenaamde voorbeurshandel in New York tot wel 87 procent vooruit. American Airlines is daarmee het volgende doelwit voor de beleggers die zich via website Reddit en andere sociale media organiseren. In eigen land en in Nederland lijkt vooral het aandeel van biotechnoloog Pharming het doelwit, het aandeel schiet deze namiddag al 5 procent omhoog. 

7 reacties

  • Joke Kay

    3 jaar geleden
    Shortselling zou moeten verboden worden want het geeft die rijke beleggers de macht om een bedrijf van hun keuze te doen floreeren of het te vernietigen. En dat zou nooit of te nooit mogen beslist worden op een beurs.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Leuk, maar laat ons aub een kat een kat noemen. De redditt-beleggers willen in de eerste plaats geld verdienen, net zoals de hedge funds, alle leuke 'robin-hood'-verhalen ten spijt. Als ik mij goed herinner bleek bij die zgn kleine beleggers van het Robinhoodplatform ook een haai te zitten: Softbank.
  • Fabrice Braccio

    3 jaar geleden
    Geniaal. Shortselling zou moeten verboden worden. Dit is echt macht van het volk. Legaal. Stel dat je wereldwijd 10 miljoen mensen kunt vinden die 20€ willen riskeren. Maximaal verlies 20€, maar wel een kapitaal van 200 miljoen € om te "spelen"
  • Piet Bol

    3 jaar geleden
    Pharming +5% een lachertje dus. Dit is een normale dag op Nasdaq. Stijgers JanOne Inc 79,10% Lianluo Smart Ltd 58,01% The9 Ltd -ADR- 42,20%
  • hellebuyck dominique

    3 jaar geleden
    Bravo , de beleggers verslaan met hun eigen middelen, ik ga me er ook eens in verdiepen !