GETEST. Fiets, auto of openbaar vervoer? Zo rij je het snelst naar het centrum van Antwerpen

Hoe geraak je het snelst van Deurne tot in het Antwerpse stadhuis? Het districtscollege van Deurne deed maandagochtend de test. Om 8 uur vertrokken zes leden van het districtsbestuur 'Top Gear'-gewijs van Deurne naar de Antwerpse Grote Markt met respectievelijk de fiets, de Velo, de tram, de bus, een taxi en de wagen.

karu, JaS

Vorige week stelden we de vraag wie als eerste van Deurne tot aan het Antwerpse stadhuis zou geraken. 76 procent van de deelnemers van onze poll kozen de fiets als meest waarschijnlijke winnaar.

Maandag om 8u vertrok het districtscollege vanuit Deurne. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) kwam met de fiets aan om 8u20. Zes minuten later stond Karen Maes, die met de Velo-stadsfiets naar het centrum was afgezakt, aan. Zij werd op de voet gevolgd door Peter Wouters (N-VA). De voorzitter van de districtsraad stapte om 8u29 uit de taxi. Dan was het districtsschepen Freddy Lorent (Open Vld) die arriveerde. Hij kwam met de auto.

Het openbaar vervoer zette de traagste tijden neer. Ariane Van Dooren (CD&V) die tram 5 nam, kwam na 34 minuten aan op de Grote Markt. Elke Brydenbach (N-VA) ging met de bus komen. De bus kwam niet opdagen en dus sprong ze op tram 10. Brydenbach kwam als laatste aan om 8u44.

“De fiets is dus het snelste”, zegt Tjerk Sekeris. “Maar de Velo, die maar een paar minuten trager was, is wel de goedkoopste. Voor 49 euro op jaarbasis kan je zelf geen fiets onderhouden."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER