Charles Michel.
Volledig scherm
Charles Michel. © REUTERS

België wil export van vaccins blokkeren als producent beloofde afspraken niet nakomt

België wil de export van vaccins verbieden als de producenten ervan de beloofde leveringen aan EU-landen niet nakomen. De Europese Commissie zou zo'n mechanisme morgen al goedkeuren. Concreet betekent dat dat België bijvoorbeeld de export van het Pfizer-vaccin naar landen buiten de EU zou kunnen blokkeren. De stijgende druk op vaccinproducenten lijkt alvast resultaat op te leveren. Volgens de Duitse krant ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’ is AstraZeneca nu toch bereid om “aanzienlijk meer” dosissen te leveren dan de aangekondigde 31 miljoen.

141 reacties

  • Andté Herbots

    3 jaar geleden
    Men mag mensen van boven de 65jaar niet verplichten om het vaccin van Astra -Zenaca te aanvaarden. Kies Pfizer/Biontech dat veilig is voor 95%
  • johan schelfaut

    3 jaar geleden
    Ik en mijn echtgenote zijn 69 jaar, voor ons geen minder goed werkend vaccin astrazeneca, wij willen geen proefkonijn zijn omdat België het goedkoopste wil aankopen, de bijsluiter mag men wel eens bekent maken, waarom kiezen voor het minst doeltreffende voor de kwetsbaarste bevolking, leg dat maar eens uit, wij willen best nog wat binnenblijven in de aanloop naar vaccin van janssens
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Ola pola, de EU gaat wat met de spierballen rollen, een beetje dreigen. Het liberale Europa, aanhanger v/d vrije commerce zet een hoge borst op tegen de belangengroep die ze verdedigd. Nou wordt ie mooi ! Zal het habla wezen ?
  • Dirk Dierckx

    3 jaar geleden
    Maffia. Zowel de politiekers in dit land als in wat men Europa noemt. Geld is het enige waar het om draait. Michel moet eerst nog een jas met grotere zakken kopen.
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    En hoe denken de weigeraars van het AZ vaccin dat te controleren? Vragen aan degene die het inspuit? Als die dan zegt dat het van Pfizer is het wel oke dan? Vragen om het label op het flesje te mogen zien? Dat is naamloos.