Politie en parket vrezen dat ‘coronarellen’ zoals in Nederland zullen overwaaien naar België. ©  BELGAIMAGE

Antwerps parket zal streng optreden tegen eventuele coronarelschoppers

Antwerpen -

Het Antwerps parket zal dit weekend streng optreden tegen eventuele relschoppers die dit weekend willen protesteren tegen de coronamaatregelen. “Er zal niet getwijfeld worden om meteen ook strafrechtelijk op te treden”, klinkt het kordaat.

De voorbije dagen worden steeds meer berichten gedeeld via sociale media waarbij wordt opgeroepen om volgend weekend op een gewelddadige manier te protesteren en te plunderen tegen de geldende coronamaatregelen. Zo zet de politie in Turnhout alle mogelijke middelen in om rellen in de stad te vermijden. Ook voor Antwerpen circuleerden al dergelijke berichten.

Het Antwerps parket en de politiediensten onderzoeken wie de berichten verstuurd hebben, maar ook wie de berichten deelt of daar extra oproepen tot geweld aan vastkoppelen. “In deze fase is het oproepen tot geweld en tot vernielingen strafbaar en zullen politie en parket er alles aan doen om de betrokkenen te identificeren en in bepaalde gevallen te arresteren”, zegt Kristof Aerts van Antwerpse parket. “Daar zal meteen een gevolg worden geven. Dat kan een voorleiding bij de onderzoeksrechter zijn of een dagvaarding in snelrecht.”

Ook tijdens eventuele gewelddadige protesten dit weekend zal er in de provincie snel, streng en kordaat gehandeld worden, zo laat het parket nog weten. jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER