Links: Georges-Louis Bouchez. Rechts: Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Links: Georges-Louis Bouchez. Rechts: Marc Van Ranst. © Photo News

Bouchez scherp voor Van Ranst: “Elke dag in het nieuws, dan ben je aan het militeren”

Georges-Louis Bouchez heeft in ‘Terzake’ scherp uitgehaald naar Marc Van Ranst. De MR-voorzitter vindt dat de viroloog minder moet communiceren en dat de “betaalde experts” zich meer moeten schikken naar de politieke beslissingen. “Elke dag in het nieuws, dan ben je aan het militeren”, klonk het. Van Ranst noemt de kritiek van Bouchez “zeer teleurstellend”. “We zijn als experts al een jaar onze nikkel aan het afdraaien en we hebben daar nog geen euro voor gekregen. Academici zijn geen consultants die braafjes zwijgen wanneer ze betaald zijn.”

134 reacties

  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Als viroloog MOET van Ranst de gevolgen van het niet behartigen van de opgelegde beperkingen 10-tal keren herhalen en op de gevolgen wijzen. Anders begrijpen velen het zelfs dan nog niet [zie ook onze toeristen]. Noem je dat "doomdenken"?
  • Vera Bres

    3 jaar geleden
    Van Ranst en de andere virologen kennen hun vak , zijn hoog opgeleide medici !! Politici zijn oelewappers,kennen hun job niet en dit is al genoeg bewezen,vandaag zijn ze minister van dit ,morgen,overmorgen ,het jaar nadien minister van wat anders.Ze beschermen elkaar voor hun postjes en de centen.Verantwoordelijkheid kennen ze ook niet als het misloopt .
  • Peeters Francis

    3 jaar geleden
    Tv zenders stoken ruzie om bepaalde personen aandacht te geven. V Ranst is wel een betweter die beter in zijn labo zou staan om zich daar nuttig te maken.
  • anne callebaut

    3 jaar geleden
    Iemand die zijn mening zegt over de Vlamingen zoals Van Ranst die hoort niet op TV te komen. En daarin heeft Bouchez gelijk, hou u met de stand van zaken bezig betreffende het VIRUS. En voor de rest hou je bek. En als je denkt dat je GOD bent dan zit het VIRUS in je hoofd mr. Van Ranst.
  • Tejo Joeben

    3 jaar geleden
    Ik heb MVR zijn grafiekske eens beter bekeken. Moet je ook eens doen, klopt langs geen kanten. En met dit "bewijs" laat hij de kapperszaken gesloten houden.