AFP
Volledig scherm
© AFP

Novavax-vaccin haalt efficiëntie van 89 procent, Zuid-Afrikaanse variant vormt wel een probleem

Het coronavaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Novavax beschermt bij net geen negen op de tien mensen tegen Covid-19: 89,3 procent om precies te zijn, blijkt uit een klinische test in het Verenigd Koninkrijk. Het middel zou bijna net zo efficiënt zijn tegen de Britse variant van het virus. In een kleine steekproef met de Zuid-Afrikaanse variant daalt dat percentage echter tot iets minder dan 50 procent.

15 reacties

  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Ik wil op voorhand weten welk vaccin ik krijg. Ik wil eigenlijk zelf een keuze kunnen maken.
  • Marcel Dries

    3 jaar geleden
    Dries Marcel Nu komt de kat op de koorts he Gaan we allemaal een vaccin krijgen dat ons echt ga beschermen of moet je maar krijgen wat ze kwijt willen Een beschermings vaccin krijgen van 50% of 98% is een hemels verschil Het word weer met de ballen gooien,zoals op de kermis
  • Ludo Van buynder

    3 jaar geleden
    Waarom een onderscheid tussen bewoners van een woonzorgcentrum en andere 65 plussers of risicogroepen? Beter astravaccin aan jongeren toedienen want zij hebben minder gevaar bij besmetting.
  • Jean Vangronsvelt

    3 jaar geleden
    Eén van de grootste misleidingen aller tijden die wereld vaccinatie.
  • johan schelfaut

    3 jaar geleden
    Ben 65 + voor mij geen vaccin van AstraZeneca, waarom een vaccin aanvaarden dat maar voor 50 procent werkt. Is alleen aangekocht omdat het goedkoop is, ben benieuwd of alle politiekers hun ouders met dit vaccin zouden laten inenten .