©  Jan Van der Perre

Plein Publiek verhuist naar Blue Gate-site

Antwerpen -

De site van Plein Publiek aan het Nieuw Zuid in Antwerpen verhuist binnenkort naar de site van Blue Gate. Dat is maar een goeie kilometer verder dan de huidige locatie.

Na twee jaar trekken de serre en de containers van Plein Publiek weg van het Nieuw Zuid. In niet-coronatijden was Plein Publiek een creatieve plek met onder meer een restaurant, een rooftopbar en een paar padelvelden. In de containers rond de bekende serre zaten ondernemers die een bezig waren met circulaire en duurzame economie zoals een spin off van de Kringwinkel.

Heel de visie en heel het concept Plein Publiek verplaatst zich nu een kilometer verder naar de site van het bedrijventerrein Blue Gate op de voormalige Petroleum-Zuid site. “Die zone toveren we om tot de meest circulaire gebiedsontwikkeling van Vlaanderen. Het klimaatneutrale bedrijventerrein is voorbehouden voor innovatieve ondernemingen met een heldere ambitie: lineair groeien dankzij circulair werken”, klinkt het bij Plein Publiek.

Er komt opnieuw een restaurant en een rooftopbar. Startups en co-workers kunnen er een werkplek huren in de containers. Wanneer het kan vinden er ook opnieuw evenementen plaats. “Door middel van een 120 meter breed projectiescherm rondom de serre wordt voor elk moment de meest adembenemende visuele ervaring opgeroepen.”

Er komen op de nieuwe locatie ook zes padelbanen.

   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER