Professor Johan Neyts kijkt vol spanning uit naar de volgende vaccins
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Johan Neyts kijkt vol spanning uit naar de volgende vaccins © Joel Hoylaerts/Photo News

Vaccin AstraZeneca wellicht vandaag goedgekeurd. Professor Neyts: “Zo effectief als Pfizer en Moderna zal het nooit zijn”

Nu AstraZeneca op de drempel van de Europese goedkeuring staat, is de vraag: werkt het vaccin ook tegen de varianten? “In principe zou dat zo moeten zijn want het werkt met hetzelfde spike-eiwit als de andere vaccins. De vraag is wel: hoe effectief is het echt? En hoeveel mensen moeten we vaccineren om groepsimmuniteit te krijgen?”, vraagt viroloog Johan Neyts.

67 reacties

  • Gerd Deketelaere

    3 jaar geleden
    Weer iemand ' die niet wil vooruit lopen op de feiten ' maar het tóch maar doet. Liever maar de feiten afwachten en tot zolang zwijgen.
  • Erik Noerens

    3 jaar geleden
    Hoe goedkoper hoe slechter. Kunnen ze die vaccins niet maken bij de primark,is nog goedkoper Mr De Croo. Onze politiekers en hun vriendjes en familie zullen wel de beste vaccins krijgen.
  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    aangezien we niet mogen kiezen welk vaccin ingespoten wordt is dit een zeer obscure manier van doen. De overheid beslist toch ook niet dat ik kaas moet eten ipv rosbief? Ik beslis zelf wel wat ik wil voor vaccin en ja men moet dat respecteren anders betaal ik er wel voor want gratis krijg je het goedkoopste en dat is meestal rommel. Wedden dat de overheden en ministers het beste zullen nemen en het gewone volk krijgt de brol.
  • Mireille Vergauwen

    3 jaar geleden
    Ik ben zeventig plus ik,was van mening dat ik niet direct aan de beurt moet komen, er zijn mensen die gerust voor mij mogen gevaccineerd worden. Maar als het mijn beurt is wil ik wel een goed vaccin anders hoeft het voor mij niet. Daar moet ik geen dagreis voor plannen om naar Parkspoor oost te gaan.
  • Patrice Lambinon

    3 jaar geleden
    Ik 65+ ben pro vaccinatie maar ik weiger een vaccin dat niet voldoende effectief is. Er zijn vaccins die voor 90 % of meer effectief zijn. Ik heb evenveel recht om dit of een gelijkwaardig vaccin te krijgen als elke andere Belg. Dus beste regering ik eis het beste vaccin. Het is jullie plicht om voor alle Belgen even goed te zorgen, we zijn tenslotte 1 ploeg van 11 miljoen niet? Dus geef alle 65 + het beste vaccin of er zal heel weinig gevaccineerd worden.