Ziekenhuis ontslaat arts met onmiddellijke ingang na “ernstig” incident

© Robin Fasseur

In het AZ Klina in Brasschaat is een arts met onmiddellijke ingang ontslagen wegens een ernstig incident met een patiënt. Dat is aan onze redactie bevestigd.

doro, vdaa

De arts zou afgelopen woensdag een allochtone patiënt op een agressieve en racistische manier hebben behandeld. Een extra raad van bestuur werd bijeengeroepen in het Brasschaatse ziekenhuis. Daar werd vrijdag besloten om de arts met onmiddellijke ingang te ontslaan.

Volgens afgevaardigd bestuurder en voorzitter van het directiecomité Ludo Van Kets was er vorige week woensdag een conflict tussen een arts en een patiënt. “Dat conflict heeft zich voortgezet in de publieke ruimte van het ziekenhuis, waarna de directie op de hoogte is gesteld”, aldus Van Kets in een reactie aan Belga. “De directie heeft meteen een onderzoek ingesteld en vrijdag heeft de raad van bestuur op basis van de conclusies van dat onderzoek beslist om de persoon in kwestie om dringende reden te ontslaan.”

Van Kets geeft voorlopig geen commentaar over de aard van het conflict. “AZ Klina staat voor een open en respectvolle manier van het omgaan met patiënten en als dat met voeten wordt getreden, wordt er ingegrepen”, stelt hij. Van Kets wil ook niet kwijt of de arts al lang in dienst was en of het om het eerste soortgelijke incident met de man ging. Hij benadrukt wel dat het onderzoek er gekomen is op eigen initiatief van de directie en niet na een eventuele klacht van de betrokken patiënt.

Vorige week woensdag kwam het AZ Klina nog in het nieuws toen het norovirus er bij drie patiënten was vastgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen