Beursexpert Geert Noels.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Geert Noels. © AFP, Photonews

Hoeveel winst maken farmabedrijven op coronavaccins, en is het interessant om er nu in te beleggen?

De grote farmabedrijven die coronavaccins op de markt brengen, liggen onder vuur. Niet alleen omdat de oplevering te traag zou verlopen volgens critici, ook omdat ze buitensporig veel winst zouden maken. Maar zijn ze ook écht een goudmijn? En is het interessant om erin te investeren? Geldexpert Geert Noels geeft advies. 

  1. 1 op de 4 mensen heeft een te vette lever, net als Eddy Planckaert: zo maak je jouw ‘zuiveringsstation’ opnieuw schoon
    PREMIUM

    1 op de 4 mensen heeft een te vette lever, net als Eddy Planckaert: zo maak je jouw ‘zuive­rings­sta­ti­on’ opnieuw schoon

    In de vorige aflevering van ‘Château Planckaert’ was te zien hoe Eddy Planckaert het advies krijgt om gezonder te leven van zijn cardioloog. De reden? Hartritmestoornissen getriggerd door leververvetting. En hij is lang niet de enige met deze kwaal: bij liefst een kwart van de mensen hoopt er zich onopgemerkt steeds meer vet op in de lever, zonder dat er sprake is van overmatig alcoholgebruik. De Nederlandse leverspecialist Ger Koek en arts-onderzoeker Stijn Meijnikman schetsen de schadelijke gevolgen én bieden oplossingen.
  2. Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”
    PREMIUM

    Dividend­aan­de­len kopen als alterna­tief voor je spaarboek­je? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belasting­voor­deel op zak”

    Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”