Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. © BELGA

Open Vld-voorzitter Lachaert haalt ook uit naar virologen: “Doemberichten met gebrek aan nuance demotiveren bevolking”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert stoort zich aan de overcommunicatie van virologen en experten de afgelopen weken. “De burgers doen zo hun best en zitten mentaal zo diep, die hebben daar echt geen boodschap aan”, zegt hij bij HLN LIVE. Lachaert roept op “zich terughoudender op te stellen”. Dat doet hij een dag nadat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ook al uithaalde naar viroloog Marc Van Ranst. Die laatste zegt “niet onder de indruk” te zijn van de kritiek. Collega-viroloog Emmanuel André noemt de persoonlijke aanval van Bouchez dan weer een terugkeer in de tijd, naar “toen de aarde niet rond mocht zijn”. 

172 reacties

  • Rudy Van Dam

    3 jaar geleden
    Beste Lachaert, zou je niet beter eerst voor je eigen deur vegen? De politiek heeft al meermaals de adviezen van de experten naast zich neergelegd en zie wat de gevolgen daarvan waren. Start van de 2e golf omdat de regering de ernst van de zaken niet inzag in augustus 2020. Idem in december-januari omdat de politiek de buitenlandse reizen niet wou verbieden. De burgers krijgen de indruk dat de politiek niet wil dat er een einde komt aan deze crisis. Dus schoenmaker blijf bij je leest!
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    De meeste commentaren getuigen van een gebrek aan kennis van de werking van het bestuur: de virologen 'advizeren', de bevoegde minister 'beslist' en motiveert waarom. De 'experten' worden door de regering aangeduid onder haar ambtenaren of die van de universiteiten. Er is een groot verschil tussen de opinies van Lachaert en die van Bouchez. Lachaert waarschuwt volkomen terecht voor een overkill aan tegenstrijdige opinies van buitenstaanders, virologen en anderen.
  • Miguel Duro Gonzalez

    3 jaar geleden
    Als iedereen zich aan de regels had gehouden, was er geen 2de of 3de golf geweest. De burger heeft de miserie vooral aan zichzelf te danken. En de politici keken ernaar en deden niks, buiten hier en daar een prutsboete voor wie al betrapt werd.
  • Noel Laperre

    3 jaar geleden
    In het brandpunt van de crisis in een hoekje schuilen. Als er indicaties zijn dat de wolken gaan wegtrekken uit de schaduw treden en het kanon richten op de rotsen in branding. Dit gedrag heeft een naam. Backstabbing. Stoer Egbert, waarlijks een moedige zet dat getuigt van duurzaam staatsmanschap.
  • didier beurkens

    3 jaar geleden
    Alhoewel ik er een absolute hekel aan gekregen heb had ik toch een zekere vorm van IQ en EQ in terug te vinden. Hij gelijkt dus echt op zijn Waalse evenknie : de zonnekoning.