rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

“Hoe meer vogels in je tuin, hoe beter voor je tuin én jezelf”: onze tuinexperte legt uit hoe je ze lokt én telt

Dit weekend vindt Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt plaats. Wil je met het hele gezin meetellen? Het is een makkelijke én leuke manier om iets te doen voor de vogels. Installeer je voor het raam, houd verrekijker en tellijst bij de hand, en tel. Of doe iets extra, en bouw samen met je kinderen een nestkast. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je meer vogels naar je tuin kan lokken. 

17 reacties

  • Carla Van Geel

    2 jaar geleden
    Voor die grote slokoppen grotere stukken oud brood verder van huis gooien, en kleinere dichter bij, geeft meer kansen aan de mussen en andere kleintjes.
  • Marie Rose Van der Haeghen

    3 jaar geleden
    Elke avond beleven wij hier een scène van “ The Birds “ . Meer dan 100 kauwen terroriseren de buurt . Een echte pest ! Alle kleine vogeltjes weg natuurlijk .
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Straks als ze hun nestjes maken, kunnen de eksters die hier massaal aanwezig zijn terug de kuikens uit de nestjes roven. Ik voeder de vogels maar als de kat van de buren er niet mee weg is dan zijn het wel de roofvogels die beschermd worden door Natuurpunt; Vandaar dat ik niets meer stort aan deze vereniging.
  • Janna Friese

    3 jaar geleden
    Prachtig hoor om vele vogels in je tuin kunnen zien! Omdat ik niet meer kan stappen voederen mijn thuishulpen de vogels (en water!), en dan geniet ik vanop een stoel al kijkend door het raam van al die vogels die van hun strooivoer, brood, en mezenbollen ook genieten! De natuur en dieren is echt prachtig, maar ben meestal wel bedroefd in vele mensen!! Met diervriendelijk groet, Janna
  • Jozef Cools

    3 jaar geleden
    Ik was aant vogels tellen en opeens kwam er een struisvogel aan