Politie betrapt 12 chauffeurs onder invloed

De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft bij controles in het weekend 12 chauffeurs betrapt op rijden onder invloed.

Luc Weyens

Op Schoonaerde in Schaffen werden 190 bestuurders aan de kant gezet. Drie van hen (een 44-jarige uit Tessenderlo, een 46-jarige uit Schaffen en een 39-jarige uit Schaffen) waren onder invloed van alcohol. Een 34-jarige uit Diest bestuurde het voertuig onder invloed van drugs.

Op de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem werden 65 bestuurders gecontroleerd. Twee van hen uit Scherpenheuvel-Zichem reden onder invloed van alcohol. De derde controle gebeurde op de Turnhoutsebaan te Diest. Van de 60 gecontroleerde bestuurders vier onder invloed van alcohol (50-jarige uit Averbode, 20-jarige uit Kortenaken, 46-jarige uit Opglabeek, 37-jarige uit Elewijt). De actie werd afgesloten aan de Leuvensepoort te Diest. Daar haalden we nog een bestuurder uit Halen uit het verkeer die onder invloed was van drugs. Een tweede bestuurder (29-jarige uit Diest) reed onder invloed van alcohol.

Deze controle was een onderdeel van arrondissementele actie waarbij er in de verschillende politiezones in dezelfde nacht extra controles werden uitgevoerd.

Aangeboden door onze partners