Een gesloten restaurant in Ohain in Waals-Brabant
Volledig scherm
Een gesloten restaurant in Ohain in Waals-Brabant © Photo News

Viroloog Van Gucht: “Als we horecazaken weer openen, moet dat voor de komende 100 jaar zijn, en niet voor de komende maand”

Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. "Voorspellingen zijn moeilijk", zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum.

97 reacties

  • Nicole Dufait

    3 jaar geleden
    Heel veel in functie van vakanties en kinderen, dus iedereen een beetje geduld, tegen Pasen kunnen we er weer voluit voor gaan, iedereen met zn kroost volop amusement, kampen, restaurantjes... tot september en dan weer lockdown.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Ik denk dat er wegens de aanslepende toelating tot heropening niet veel Horeca zaken meer zullen kunnen heropenen wegens bankroet.
  • Francois Sals

    3 jaar geleden
    hij heeft gelijk horeca nog gesloten houden , ook kappers en schoonheids zaken dicht houden en ja ook de scholen .Vande broecke geeft nu ook toe dat ze niet hadden verwacht dat de scholen ( kinderen ) zo'n grote rol spelen in de besmettingen.
  • Medard Albrechts

    3 jaar geleden
    dus de moraal van het verhaal, hou alles gesloten dit jaar, ook de reizen op slot, want nu worden enkel mensen gestraft die niet op reis gaan(en dat is niet eerlijk), de ene zijn plezier weg de andere ook, en dan kunnen we praten, ook zijn er al vele mensen echt paranoia geworden, ze zien overal covidje zitten, wat ik nu al een jaar doe, is gaan werken thuiskomen en in mijn kot blijven en gaan eten kopen , dat is het zowat, niks plezier niks ontspanning, ge zou voor minder van de brug springen
  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    geduld is een schone deugt we gaan meschien 2 jaar of meer moeten op ons tanden bijten maar op einde van de rit is dat viruske een niemedalleke , en dit is met alles zo er is altijd een begin en een einde.