De schade aan de gebotste voertuigen is bijzonder groot. Over mogelijke gewonden geven de hulpdiensten nog geen informatie.
Volledig scherm
De schade aan de gebotste voertuigen is bijzonder groot. Over mogelijke gewonden geven de hulpdiensten nog geen informatie. © Marc De Roeck

Drie vrachtwagens en auto botsen op A12 in Stabroek: politie roept op omgeving te vermijden

StabroekEen stevig ongeval op de A12 in Stabroek veroorzaakt bijzonder sterke verkeershinder in de richting van Nederland. Drie vrachtwagens, een camionette en een auto zijn daar gebotst, waardoor de snelweg richting Bergen op Zoom volledig versperd is. Een tweede ongeval in de Frans Tijsmanstunnel veroorzaakt extra verkeershinder richting Antwerpen. Zeker twee mensen zijn zwaargewond geraakt.

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen