© Natacha Peeters

© Natacha Peeters

© Natacha Peeters

© Natacha Peeters

© Natacha Peeters

© Natacha Peeters

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

GO! Campus Genk Middenschool schrijft ze vrij-dag

Genk -

Op vrijdag 29 januari 2021 organiseerde Amnesty International haar jaarlijkse ‘Schrijf-ze-VRIJdag’. Ook de leerlingen van GO! campus Genk Middenschool wilden hun steentje bijdragen en schreven mee.

Natacha Peeters

De jaarlijkse ‘Schrijf-ze-VRIJdag’ van Amnesty International had dit jaar als thema ‘Vrij en Gelijk’. Met deze actie willen ze de rechten van de mens nog eens extra benadrukken en ons allen erop attent maken dat deze rechten niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. De bedoeling van de Schrijf-ze-VRIJdag is ook om jongeren warm te maken om in actie te komen om de onrechtvaardigheid aan te kaarten en hierover brieven te schrijven. Daarom schoof Amnesty International ook nu weer vier personen naar voren die onrechtvaardig behandeld worden en/of opgesloten zitten.

Voordat de leerlingen in hun pen kropen, kregen ze eerst een uitgebreide uitleg over de werking van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Ze werden ondergedompeld in de harde realiteit van ongelijke kansen, discriminatie en kwamen in contact met termen zoals etnisch profileren, LGBTI+ en genderneutraliteit.

Vervolgens gingen de leerlingen van klas 2B aan de slag met het schrijven van aanmoedigende brieven naar de personen die onrechtvaardig behandeld worden. Ook het schrijven van brieven aan de regeringen die voor deze onrechtvaardigheid zorgen, werd niet gemeden. Uiteindelijk hopen de leerlingen dat ze door hun inzet en brieven een meerwaarde kunnen betekenen voor deze actie.

https://www.gocampusgenk.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer