Een winkel van GameStop in Californië.
Volledig scherm
Een winkel van GameStop in Californië. © AFP

GameStop weer smaakmaker op Wall Street, ook AMC knalt omhoog

Het aandeel van gamewinkel GameStop was ook vrijdag de smaakmaker op Wall Street. Het aandeel won twee derde aan waarde nadat het via bepaalde apps weer mogelijk was om in het bedrijf te beleggen. Datzelfde gold voor de aandelen van bioscoopketen AMC Entertainment. Het beurssentiment in New York was negatief.

8 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Pascal, u mist het punt hier helemaal. De reden dat deze stocks zo begeerd zijn is omdat er meer posities short staan dan er aandelen zijn, het zijn de hegde funds die op short staan die deze aandelen van de kleine belegger gaan moeten kopen net omdat ze zichzelf in zo een domme situatie gebracht hebben. Dit is een ommekeer in de financiele wereld, de enigste verliezers worden de hedgefunds die hun posities op short zetten want wij verkopen niet en bepalen dat het aandeel $69.420 dollar waard is
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Als dit verdere gevolgen heeft voor de kleinere beleggers, dan moet al het werkvolk over de ganse wereld stoppen met werken ook ! Voorbeeld Kapitaalkrachtige persoon pomp 50.000.000€ in een aandeel. Dat aandeel schiet de hoogte in , en komt in de media. Kleinere beleggers stappen in en aandeel gaat nog hoger ! Kapitaalkrachtige persoon haalt er 100.000.000€ uit , en het aandeel stort de diepte in. Die heeft dan 50.000.000€ verdiend en de kleinere belegger betaald dit. Dat mag , omgekeerd niet ?
  • jeffrey gelders

    3 jaar geleden
    De rijken gebruiken al JAREN deze praktijken en niemand die er om kraait... het gewone volk heeft het 1 keer door en de hele markt is in chaos :-) Vrije economie noemen ze dat
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Kijk ze reageren de rijke profiteurs. Ongebonden kapitalisme is het beste dat er is volgens die shortsellers tot ze massale verliezen lijden.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Laat ons hopen dat die superrijken serieus een draai rond de oren krijgen ! Zodat ze zelf terug in een bedrijf moeten gaan werken om rond te komen. Dan kunnen de nieuwe rijken antwoorden , nee je krijgt geen opslag want ti's crisis. De beurs is al jaren het spel van de rijken om de kleintjes geld afhandig te maken , door hun voorkennis ! Probleem zal nu wel zijn als de kleine man wint , dat ze het zeker gaan verbieden ! Er is een spreekwoord >>> Samen sterk , ook werkvolk !