Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hele school wordt pas getest als er in verschillende klassen besmettingen opduiken

Enkel als in een school besmettingen opduiken in verschillende klassen moet een hele school getest worden. Dat advies heeft de Risk Management Group (RMG) goedgekeurd. Bedoeling van zo'n brede testronde is achterhalen in welke mate het virus op die school circuleert, niet per se om de hele school te sluiten. De experts hameren er ook op dat zulke beslissingen "niet mogen gebeuren onder druk van het publiek".

5 reacties

  • DAVID VAN LAER

    3 jaar geleden
    Als men dan pas in grijpt moet men niet meer ingrijpen, precies of leerlingen van verscheidene klassen en leeftijden komen niet met elkaar in contact! Neem gewoon maar het openbaar vervoer van en naar school, of de thuissituatie van broers en zussen + andere situaties. Eens binnen op een school wil automatisch betekenen binnen in het gezin, dit is ook het geval voor werkenden bij besmettingen op het bedrijf. Sluiten voor de gezondheid ja voor de economie neen dit is ons dilemma verder niets.
  • Thomas Anderson

    3 jaar geleden
    Zeer verstandige beslissing eerst maanden lopen roepen dat ze veilig zijn.Maar als ze dan testen zien dat totaal andere beeld geeft. Conclusie de scholen zijn al vanaf begin de motor.
  • Kristof Vermeire

    3 jaar geleden
    Verstandige beslissing. Het ondoordacht geroep van gepensioneerden om scholen te sluiten klinkt te luid en daardoor moeten de cijfers bij kinderen naar beneden. Terug minder testen is terug minder besmettingen... Vanmiddag was de hoofdtitel: 'grote stijging besmetting bij kinderen'. Wie het artikel goed las kon lezen dat ondanks de massale testen op school de groep van 0 tot 18-jarigen maar 20% van de besmettingen uitmaken. Welk bedrijf heeft al zijn werknemers al laten testen?
  • Norman Hardy

    3 jaar geleden
    Dat begint er al op te trekken. Niet overreageren. Scholen hadden nooit allemaal mogen sluiten, ook niet tijdens de eerste golf. Marc Van Ranst zei dat al in maart. Nu het verhaal van speekseltesten voor leerkrachten die door bepaalde virologen werden gedwarsboomd, een jaar geleden al! We hadden al veel verder kunnen staan.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Natuurlijk zullen de 'overheden' dankbaar gebruik maken van schoolkinderen om het cijfer van aantal 'testen' in de hoogte te jagen. De schoolkinderen kunnen immers niet 'weigeren'. Ik vraag me af of de witte frakskes 'wettelijk gezien' niet elk kind de keuze moeten geven of ze getest of niet- getest willen worden, zoals bij volwassenen!