Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Vaccinatiebereidheid "veel te laag" bij personeel in Brusselse en Waalse rusthuizen

In Brusselse en Waalse woonzorgcentra is amper de helft van het verzorgend personeel bereid om zich te laten vaccineren. Dat zei Vincent Frédéricq, secretaris generaal van Ferubel-Femarbel, de federatie van commerciële rusthuizen in Wallonië en Brussel, vrijdag in de bijzondere Kamercommissie rond de corona-aanpak in ons land. "Dit is echt het moment om campagne te voeren voor vaccinatie", drong hij aan.

29 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    De inenting tegen corona kan in de gegeven omstandigheden wel degelijk worden verplicht in het belang van de openbare gezondheid. Zie art. 8, tweede lid, van het EVRM. Grondrechten zijn weliswaar individueel maar hoe dan ook altijd ondergeschikt aan de belangen van de samenleving die ze heeft erkend. Dit geldt zelfs voor het belangrijkste grondrecht: het recht op leven.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    En zolang als de makers van de vaccins 0% verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen : dan komt die rommel niet in mijn lijf.
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Mensen die dagelijks werken in de zorg schatten het echte gevaar van corona correcter in tegenover massapsychose in samenleving.
  • Tony Van Ginderen

    3 jaar geleden
    Voor mij heel gemakkelijk : verplicht laten opnemen in het arbeidscontract/reglement als men werkt met (kwetsbare) mensen ! Als je het nut daarvan niet inziet, denk ik dat je niet verantwoordelijk genoeg bent om deze job te doen ... Als niet voor jezelf, dan toch voor de mensen waarmee je werkt ...
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Nu ja te begrijpen als je op ARD Duitsland komen te vertellen dat daar net hetzelfde zich voor doet.Ook daar laten zich massaal de verpleging niet vaccineren nadat bekend werd dat producenten niet minste verantwoordelijkheid hebben als er verwikkelingen zijn door het vaccin.Het vaccin werd niet voldoende lang getest maar onder druk van de politiek moest en zou er een vaccin komen,wel het is er maar geen mens kan vandaag vertellen wat de gevolgen gaan zijn in x jaren .