Philippe Sergeant liet 500 Matchbox-autootjes uit zijn verzameling veilen en dat bracht 75.000 euro op
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Sergeant liet 500 Matchbox-autootjes uit zijn verzameling veilen en dat bracht 75.000 euro op © Maxime Petit


West-Vlaming Philippe veilt 500 Matchbox-auto’s voor 75.000 euro: “Eén autootje alleen al bracht 10.000 euro op, een wereldrecord”

WevelgemSuperverzamelaar Philippe Sergeant (60) uit Wevelgem heeft vijfhonderd zeldzame Matchbox-autootjes uit zijn collectie geveild bij een Brits veilinghuis. Hij mikte op een opbrengst van 50.000 euro, maar dat is 75.000 euro geworden. “Eén autootje werd verkocht voor 10.000 euro. Voor een productiemodel is dat een wereldrecord”, stamelt Philippe.

  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. Stadsdiensten gaan er enkele dagen tussenuit

    Stadsdien­sten gaan er enkele dagen tussenuit

    Tijdens de maand mei sluiten de Roeselaarse stadsdiensten meermaals de deuren. Zo zijn op woensdag 1 mei, Feest van de Arbeid, alle stadsdiensten gesloten. Ter gelegenheid van O.L.H. Hemelvaart zijn alle stadsdiensten ook dicht op donderdag 9 mei. Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei zijn de recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur open. De andere stadsdiensten nemen de brug en je kan geen afspraak maken. Pinksteren zorgt er daarentegen voor dat alle stadsdiensten gesloten zijn op zondag 19 mei en maandag 20 mei. KOERS. Museum van de Wielersport, het Vrijetijdspunt en Toerisme Roeselare blijven open op zon- en feestdagen. Je kan er zowel op 1 mei, tijdens het Hemelvaartweekend en op Pinksteren en de maandag nadien terecht voor een bezoekje.
    Roeselare