Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom is het AstraZeneca-vaccin zo belangrijk voor ons land? En wat als België beslist 65-plussers er niet mee in te enten? Een antwoord op de belangrijkste vragen

Het Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor het AstraZeneca-vaccin. Vlaanderen rekent heel hard op dit middel om iedereen te kunnen inenten zoals gepland. Het is dit vaccin dat vanaf eind februari zou gebruikt worden, eerst voor de 65-plussers en de chronisch zieken en later voor iedereen die in de vaccinatiecentra langskomt. Maar wat als de farmareus niet genoeg levert? En als 65-plussers er niet mee ingeënt mogen worden, moet dan onze hele vaccinatieplanning omgegooid worden? Een antwoord op de belangrijkste vragen.

50 reacties

  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Groot-Brittannië vaccineert zowel jongeren als ouderen massaal met het AstraZeneca-vaccin omdat ze andere geen keuze hadden, zo niet werd hun gezondheidssysteem totaal overrompeld, misschien voor België toch nog een heel klein beetje afwachten als GB zijn laatste data bekendmaakt. In België is de epidemische situatie nog vrij geruststellend in vergelijking met al onze buurlanden.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Als we nu eens de vaccinatiecentra in de weekends van 8u 's morgens tot 8u 's avonds openen om op vrij toegankelijke manier alle mensen die dat willen het AZ vaccin toe te dienen, dan is er toch geen probleem. In de week inenten volgens oproepbrief met alles behalve AZ, in het weekend vrij zonder oproepbrief met AZ. Die AZ vaccins zullen snel opgebruikt zijn.
  • andre geeraert

    3 jaar geleden
    Het is nog wel niet beslist doch heb volgens vraag. Italië (+55 j) en Duitsland (+65 j) weigeren vaccin AstraZenecatoe te dienen. Mag ik als 74 jarige met diabetis en hartproblemen dit vaccin weigeren en instemmen voor toediening van vaccin Pfizer of Modena .
  • Georgette Vanoverbeke

    3 jaar geleden
    Ik ben 65 plus en risicopatient en wil geen Astra Zeneca inspuiting in Duitsland wordt het verboden vanaf de leeftijd van 55 jaar ben benieuwd hier in België of is het de bedoeling dat de gepensioneerden vlug sterven zodat ze geen pensioen meer moeten betalen ,ik hoop dat ze tenminste hun verstand gaan gebruiken.
  • yves michotte

    3 jaar geleden
    Op basis van de wetenschappelijke gegevens is het astra vaccin niet geschikt is voor ouderen en op dit ogenblik totaal af te raden. De EMA heeft het goedgekeurd voor alle leeftijden18plus mi vooral door de politieke pressie die wordt uitgeoefend - maar als onafhankelijke instelling heeft dit instituut bijgevolg bewezen niet alleen bemand te zijn met onbekwame wetenschappers en mag voor mijn part direct worden ontmanteld. Uiteindelijk moeten de landen zelf beslissen wat ze doen.