Messi en Ronaldo speelden vorige maand nog tegen elkaar in de Champions League.
Volledig scherm
PREMIUM
Messi en Ronaldo speelden vorige maand nog tegen elkaar in de Champions League. © AP

Het is 5 voor 12 voor de Jupiler Pro League: ‘Super Champions League’ is nu écht concreet en zal in 2024 voor revolutie zorgen in Europa

VoetbalDit keer gaat het niet over mógelijke initiatieven van Europese topclubs of nationale bonden, het is de eerste keer dat plannen lekken die ­bewijzen dat de UEFA zélf stappen zet om een vorm van ‘Super ­Champions League’ op de been te brengen – met alle gevolgen vandien. Het ­Belgische profvoetbal is gewaarschuwd. 

17 reacties

  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    Voetbal heeft niets te maken met sport. Het is een voorwendsel om met een meerderheid van onnozelaars een minderheid veel geld laten te verdienen
  • Anthony Peeters

    3 jaar geleden
    Ja dan moeten ze in België toestaan dat de clubs ook met meer dan 200miljoen schulden blijven verder kopen! Moest dit overal verboden zijn dan doen de Belgische topclubs mee in de champions league! Real barca en nog veel clubs ken ze niet allemaal meer maar die hebben meer dan 200 miljoen schulden!
  • jozef van riel

    3 jaar geleden
    Een reden te meer om het voetbal links te laten liggen. Heb 25 jaar een abo gehad en kijk (keek) veel voetbal op tv maar dat zal flink minderen als het financiële belangrijker wordt dan het sportieve!!
  • Lema Hosme

    3 jaar geleden
    Houd uw voetbal bij. Ik wil in België alle matchen terug op zaterdagavond of zondagmiddag, tis altijd zo geweest en dat werkte.
  • Norbert Daelman

    3 jaar geleden
    Wie gelooft nog in het voetbal van de groten, als alles op de tafel wordt beslist en niet op het veld. Ik geef al 60 jaar geen geld meer aan het voetbal.