©  BELGA

Eén op drie flitspalen werkt niet in provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen is op dit moment 1 op de 3 flitspalen buiten werking. Dat blijkt uit cijfers die Stijn De Roo (CD&V) bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) opvroeg. De andere Vlaamse provincies doen een pak beter.

De Antwerpse cijfers zijn opmerkelijk. Omwille van het belang voor de verkeersveiligheid eiste de vorige Vlaamse regering van het verantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat defecte snelheidscamera’s een uitzondering moesten zijn. In elke provincie moest minstens 80% van de flitscamera’s werken.

In Limburg werken zeven op de tien camera’s, in de andere provincies acht. In Oost-Vlaanderen zelfs bijna negen op de tien.

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is het bijzonder lastig om in Antwerpen dat percentage te halen. “Het erg drukke verkeer in de regio Antwerpen maakt het moeilijk om herstellingen aan flitscamera’s of de bijhorende lussen in het wegdek uit te voeren.”

Ook de grootschalige werken voor de Oosterweelverbinding zorgen ervoor dat een aantal flitscamera’s niet functioneren. (wer)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER