©  AFP

Australian Open zal dagelijks tot 30.000 toeschouwers ontvangen: “We hopen op een geweldig toernooi”

Tussen de 25.000 en 30.000 fans zullen dagelijks de tenniswedstrijden op de Australian Open mogen bijwonen. Dat hebben de organisatoren van het eerste grandslamtoernooi van het jaar bevestigd.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

In totaal zullen, gespreid over de twee toernooiweken, ongeveer 390.000 fans een partij in het stadion kunnen volgen. Dat is de helft minder vergeleken met vorig jaar. Op wedstrijden van de eerste rondes zullen dagelijks 30.000 personen aanwezig zijn, vanaf de kwartfinales zakt de capaciteit van de stadions naar dagelijks 25.000.

Op de meeste plaatsen ter wereld vinden sportevents wegens de coronapandemie plaats achter gesloten deuren. Australië heeft na een reeks stevige maatregelen het coronavirus echter onder controle en kan daarom toeschouwers in de stadions toelaten.

“De Australian Open zullen niet als de andere jaren verlopen maar het zal het belangrijkste internationale sporttoernooi met fans worden sinds lang”, verklaarde Martin Pakula, minister van sport van de staat Victoria. “We hopen op een geweldig toernooi, dat wat sfeer en ambiance betreft niet veel zal verschillen van voorgaande edities.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer