Direct naar artikelinhoud
Muziek

Sportpaleis Group plant weer volle zalen vanaf oktober

Kris en Koen Wauters hebben er vertrouwen in dat er in het najaar weer concerten kunnen worden georganiseerd.Beeld Hollandse Hoogte / Alex Vanhee

Hoop doet leven, moet de Sportpaleis Group gedacht hebben. Nu de coronavaccinaties hun intrede gedaan hebben, worden er plannen gemaakt om alle zalen vanaf 1 oktober weer op volle capaciteit te laten draaien. Op de kalender staan onder andere Niels Destadsbader (Antwerps Sportpaleis), André Hazes (Lotto Arena) en Clouseau (Ethias Theater).

Momenteel wordt de Ethias Arena nog volop ingericht als vaccinatiecentrum en vindt in het Sportpaleis de spraakmakende expositie Real Bodies plaats, maar als het van de Sportpaleis Group afhangt, kunnen we binnenkort weer genieten van concerten. “We rekenen er ten stelligste op dat vanaf 1 oktober de activiteiten weer op normale capaciteit kunnen doorgaan. Voor de Ethias Arena betekent dat een capaciteit tot 17.500 bezoekers. Misschien wel nog met de nodige omkadering, zoals mondmaskers en dergelijke”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group, aan Het Belang Van Limburg.

Ook liet hij weten voor de zomer niet meer ontzettend veel te kunnen doen, maar dat hij wel hoopt op theatershows in april, mei en juni, onder dezelfde voorwaarden die er in oktober 2020 waren: een zittend publiek, een stoel tussen laten en werken met compartimenten. Door de vaccinatiecampagne heeft de Sportpaleis Group hoop gekregen. Daarom staan er, als je naar de agenda van bijvoorbeeld het Ethias Theater kijkt, vanaf half april shows gepland, zoals Nachtwacht en de Ketnet Musical.

De band Clouseau gaat er, na gesprekken met viroloog Marc Van Ranst en premier Alexander De Croo (Open Vld) alleszins vanuit dat concerten na de zomer weer kunnen. “Wij zijn hoopvol en positief en geloven erin dat het écht kan lukken”, zeggen Koen en Kris Wauters in een filmpje op Instagram. “Na heel wat gesprekken durven we te gokken dat na de zomer het gros van de bevolking ingeënt zal zijn.”