Belgische vissers krijgen licenties voor Britse wateren

Themabeeld ©  Frans Lemmens

Het Verenigd Koninkrijk heeft zeventien licenties toegekend voor Belgische vissers die in de 12 mijlszone vissen. Dat meldt Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits (CD&V). De licenties waren nodig om er te kunnen vissen na het Brexit-akkoord van eind vorig jaar.

jvh
Bron: BELGA

De belangen voor onze vissersvloot zijn groot, zegt minister Crevits in een persbericht. Ongeveer de helft van onze visserijproducten komt uit de Britse wateren. De toegang tot die wateren is nu verzekerd voor een periode van 5,5 jaar. Er werden ook tijdelijke quota vastgelegd. De onderhandelingen daarover zijn nog aan de gang.

“Goed nieuws voor onze vissers”, zegt minister Crevits. “Het Verenigd Koninkrijk heeft nu quasi alle licenties toegekend voor de visvangst in de 12 mijlszone. Toegang tot die zone is een belangrijk onderdeel van het Brexit-akkoord. Voortaan kunnen onze vissers die in zee gaan met kleinere vaartuigen weer vissen dichtbij de Britse kust. We hebben er de voorbije weken meermaals op aangedrongen om de licenties uit te reiken. Zoals bekend is die historische toegang voor deze Vlaamse vissers heel belangrijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen