Waterlek bij vriestemperaturen

Aan het kapelletje in de Hemelrijklaan borrelde gisterenochtend het water naar boven. Al snel werd duidelijk dat het om een waterlek ging. Drinkwater-bedrijf Pidpa spoorde het lek op, maar dat werd niet meteen gevonden. Door de problemen zitten 22 woningen zonder water.

Margo Tilborghs

Het was even schrikken toen Nico Arnouts en zijn buren gisterochtend door het raam naar buiten keken. Vlak voor het kapelletje in de Hemelrijklaan borrelde het water op twee plaatsen naar boven. “Er lag intussen als een hele plas water”, zegt Nico Arnouts. “Ik dacht meteen aan een waterleiding die gesprongen was door de koude en verwittigde drinkwatermaatschappij Pidpa.”

Pidpa stuurde een arbeider om poolshoogte te nemen. Al snel werd duidelijk dat er een graafmachine aan te pas moest komen. De watervoorziening werd voor een deel van de straat meteen afgesloten”, zegt de man. “Zo kunnen we voorkomen dat het hier straks helemaal onder water komt te staan. We zullen moeten afwachten wat we ondergrond zullen aantreffen.”

“Er zijn op dit moment 22 woningen die zonder water zitten”, zegt Alain T'Syen, persverantwoordelijke van Pidpa. “We verwachten dat de problemen vanavond zijn afgerond. Ondertussen stellen we een aquamobiel op zodat de mensen die water nodig hebben toch bevoorraad kunnen worden. We vermoeden dat het om een breuk gaat in de waterleiding. Dit lek heeft niet specifiek iets te maken met het vriesweer.”

Het zoeken naar de lek gaat ondertussen verder. Rond 15.30u was de oorzaak nog niet gevonden. “Het kan nog wel even duren”, klonk het bij de werkploeg. “We zoeken verder maar het probleem geraakt zeker vandaag nog opgelost. We vermoeden dat het zeker niet gaat om een bevroren waterleiding, eerder om een breuk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER