REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Bijna 700.000 vaccins geleverd tegen einde deze week, meer dan 300.000 ervan zijn toegediend

Tegen het einde van deze week zullen er in ons land in totaal 678.000 vaccins van Pfizer/BioNTech, Moderna en AstraZeneca geleverd zijn. De komende weken moeten er daar nog meer dan een miljoen bijkomen. 306.000 vaccins zijn toegediend, de rest van de stock staat geprogrammeerd voor de bewoners en personeelsleden die nog geen eerste dosis hebben gekregen én voor de tweede inspuiting van wie al een eerste prik kreeg. Deze week zijn dat er ongeveer 145.000. 

49 reacties

  • Marc VZ

    3 jaar geleden
    Ik ben van de oude stempel maar jan tellen...want... er zijn al 300.000 vaccins toegediend! Er gaan 5 spuitjes uit een vaccin potje. Dus zouden er al 1.500.000 mensen moeten gevaccineerd zijn ? Er klopt iets niet !!
  • Leo Kaya

    3 jaar geleden
    Prima, de vaccinatie begint vlotter te lopen. Jammer dat de mensen altijd op de overheid kappen, maar verder precies op de partijen stemmen die alles opsplitsen, duur maken, besluiteloos. Benieuwd of bij de volgende verkiezingen de traditionele partijen terug meer stemmen halen. Toen die aan de macht waren, verliep alles beter en goedkoper. De politici van toen hadden ook meer oog voor de mens.
  • Eddy Douwen

    3 jaar geleden
    Ze wisten al van in maart verleden jaar van dit gevaarlijke virus en dat er versneld vaccins zouden aankomen,maar met een beetje gezond verstand vooruitzien en zorgen dat ge genoeg vaccins op tijd hebt ,vergeet het ,typisch Belgie,hoge tijd dat heel die politieke boel is serieus uitgemest wordt ,dat daar de jongeren is massaal voor op straat komen in de toekomst ,dan pas kan het beter worden
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    Een te grote buffer in de vriezer lijkt mij strategisch geen goed idee, je kent toch de dosissen die geleverd gaan worden in de komende weken, en als een levering tegenslaagt die tweede spuit kan ook op een later tijdstip tot 12 weken.
  • Jos Vercammen

    3 jaar geleden
    Pol van Gils, die mensen hebben wij wel, evengoed dan andere landen. Het probleem ligt bij de grote versnippering van de bevoegdheden in dit land. Dit probleem bestaat al lang en geldt ook voor niet covid-19 gerelateerde problemen. Maar nu we er door deze pandemie, allemaal bij betrokken zijn, wordt het pijnlijk duidelijk. Dat is niet de schuld van de medische experts maar van politici, die vroeger van het bestuur van dit land een kafkaiaanse kluwen gemaakt hebben.