Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Astrazeneca levert nu toch meer dosissen van zijn vaccin aan EU - Groot-Brittannië vaccineert bijna 600.000 mensen in één dag

Volgende week zullen in België 58.625 mensen een eerste dosis van het coronavaccin van Pfizer toegediend krijgen en 5.750 anderen een eerste dosis van het vaccin van Moderna. In de woonzorgcentra zullen volop tweede dosissen toegediend worden, waardoor de immuniteit de komende weken maximaal opgebouwd zal worden bij deze ouderen. Ondertussen nemen de ziekenhuisopnames in ons land verder af. Tussen 24 en 30 januari zijn dagelijks gemiddeld 118,7 nieuwe patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, een daling van 10 procent in vergelijking met de zeven dagen voordien.

90 reacties

  • Stanny Bruyninckx

    3 jaar geleden
    Per dag 600000 vaccinaties per dag in Groot-Brittannië bij ons 60000 per dag hoe durven de regeringsleden en verantwoordelijken voor de vaccinaties zich nog in het openbaar vertonen.
  • robert dumortier

    3 jaar geleden
    Ln België doet men er bijna twee maanden over voor 200000.
  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Als ze me niet zwart op wit kunnen garanderen dat wanneer het AstraZeneca vaccin aanslaat bij 55plussers, je binnen de twee weken na de test een ander vaccin toegediend krijgt, dan bedank ik voor dat van AstraZeneca. Kan me niet schelen dat ik dan al op de stoel in het vaccinatiecentrum zit. Ze kunnen me eerst het potje laten zien of der wordt niet gespoten!
  • Geert Vande Walle

    3 jaar geleden
    Het zal wel weer om de €€ $$ ££ en andere gaan .
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Concurrentie strijd?