© Belga

Topkokteams moeten Vlaanderen op de kaart zetten

Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts trekt een half miljoen euro uit voor de oprichting van topkokteams. Zo’n team start dinsdag in de wereldvermaarde Bocuse d’Or in Lyon om Vlaanderen culinair op de kaart te zetten.

Johan Van Baelen

Minister Ben Weyts zet een jong team op en één om echt voor de Bocuse d’Or te gaan. Het ‘Young Chefs Team’ bundelt het beste Vlaams talent van maximum 25 jaar uit onze hotelscholen. Daarmee wil Vlaanderen scoren op Europese wedstrijden voor jonge koks.

Het Bocuse d’Or Team staat een trapje hoger en moet elke twee jaar trachten deel te nemen aan de ‘olympiade voor topkoks’, zoals de wedstrijd wordt genoemd. Het huidige team, met chef Peter Aesaert en commis Michelle Boone start vandaag in de Bocuse d’Or, na winst in de Belgische finale en een negende plaats in de Europese. Zij zijn wel klaargestoomd in een privé-project waarin onder meer driesterrenchef Peter Goossens en cateraar Bartel Dewulf van Belgocatering zetelen, de man die u wellicht kent als cijferaar in Mijn pop-up Restaurant. Zij blijven, net als andere sponsors, bij het project betrokken.

Wat denken chefs Viki Geunes en Thierry Theys van deze maatregel en wat zegt de minister: lees meer in Gazet van Antwerpen van dinsdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER