©  AFP

Eerste toptienplaats van het seizoen voor Thomas Detry

Thomas Detry heeft zijn eerste toptienplaats van het seizoen beet. Op de Emirates golfbaan in de golfstaat Dubai, waar de Dubai Desert Classic (European Tour/3.250.000 dollar) plaatsvond, liep de 28-jarige Brusselaar zondag een ultieme ronde van 72 slagen, waarmee hij op de negende plaats afsloot.

Arno Schepers

Detry, die na de tweede dag nog de leiding waarnam en na een derde ronde van 74 slagen naar de zevende plaats was gezakt, bracht op de slotdag een scorekaart binnen van 72 slagen, par. De Brusselaar moest op de eerste parcourshelft een dubbele bogey incasseren. Na twee birdies en twee bogeys lukte hij op de laatste twee holes nog twee birdies, waarmee hij uiteindelijk met een totaalscore eindigde van 280 slagen, acht onder par.

Met een slotronde van 72 slagen eindigde Thomas Pieters op een gedeelde 27e plaats. Zo putte de Antwerpenaar op zijn eerste zestien holes drie birdies weg waartegen hij twee bogeys moest incasseren. Op de zeventiende hole liep het volledig fout met een triple bogey als gevolg. De nummer 81 op de wereldgolfranglijst sloot echter zijn laatste ronde af in schoonheid met een eagle op de achttiende hole.

Nicolas Colsaerts, die net als Pieters op de 27e plaats eindigde, moest nog tien plaatsen inleveren en dit na een slotronde van 74 slagen, waarin hij twee birdies lukte, maar ook twee bogeys en een dubbele bogey op zijn kaart moest schrijven.

De overwinning ging naar Paul Casey. De 43-jarige Engelsman, die met twintig toernooizeges al over een rijkgevuld palmares beschikt, zette een slotronde neer van 70 slagen waarmee hij zijn totaalscore op 271 slagen bracht, zeventien onder par. In de eindstand deed de vijftienvoudige European Tour-winnaar vier slagen beter dan de Zuid-Afrikaan Brandon Stone. De Schot Robert MacIntyre kon beslag leggen op de derde plaats, met vijf slagen meer dan Casey. Eindstand Dubai Desert Classic, Dubai: 1. Paul Casey (Eng) 271=67-70-64-70 -17 2. Brandon Stone (ZAf) 275=70-67-66-72 3. Robert MacIntyre (Sch) 276=67-68-67-74 4. Kalle Samooja (Fin) 278=68-68-71-71