Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stabiel: aantal nieuwe gevallen licht omhoog, ziekenhuisopnames en overlijdens licht omlaag

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw lichtjes gestegen, met 10 procent deze keer. Dat blijkt maandagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel afnemen. Er liggen nu 1.787 mensen in het ziekenhuis. Gisteren waren het er 1.763, maar daarna moeten we terug naar 14 oktober om nog eens een zo laag aantal (1.778) te zien.

  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    60

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. 27 jaar nadat container in zee viel, wordt er nog steeds naar gezocht: LEGO-blokjes. “Van de speelgoedhaaien is nog geen één gevonden”
    PREMIUM
    1

    27 jaar nadat container in zee viel, wordt er nog steeds naar gezocht: LE­GO-blok­jes. “Van de speelgoed­haai­en is nog geen één gevonden”

    Een zeldzaam LEGO-blokje in de vorm van een zwarte octopus werd onlangs op een Engels strand gevonden. Ook in Westende werd dit weekend een kleine reddingsvest van LEGO aangetroffen. Het vertrekpunt van beide blokjes: een container die maar liefst 27 jaar geleden van een schip in zee viel. Hoe komt het dat er vandaag nog steeds blokjes aanspoelen? Welke blokjes zijn er te vinden? En waarom verkopen vinders hun blokjes niet? “Dat is zo in de UK en in ons land niet anders.”