Vanaf vandaag sneltesten in de woon-zorgcentra voor bezoekers

 ©  ROBIANUTRECHT

Woon-zorgcentra krijgen vanaf maandag sneltesten waarmee ze bezoekers kunnen testen op het coronavirus. De test is niet verplicht en wie weigert, mag de toegang tot het rusthuis niet worden geweigerd.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) kondigde vrijdag tijdens een persconferentie aan dat de woon-zorgcentra sneltests krijgen. “Woon-zorgcentra kunnen daarmee een extra veiligheid inbouwen om het virus buiten te houden”, klonk het bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Concreet wordt de test aangeboden aan bezoekers. Wie positief wordt getest, “krijgt geen toegang krijgt tot het woon-zorgcentrum.” Wie negatief test, zal bij het bezoek de geldende preventiemaatregelen nog steeds strikt moeten naleven. Al zijn de testen niet verplicht en daardoor kan de toegang tot het woon-zorgcentrum ook niet verboden worden.

Bezoek

De overheid hoop dat met de sneltesten woon-zorgcentra minder snel tot de drastische beslissing komen om alle bezoek te verbieden, wanneer er zich in de onmiddellijke regio besmettingen voordoen. “We zien dat er nog steeds woon-zorgcentra zijn waar bezoek niet wordt toegelaten, wat niet de bedoeling kan zijn”, betreurde Beke vrijdag. “Wanneer er geen uitbraak is, moet bezoek altijd worden toegelaten.”  (wer, sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen