Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © vincent duterne / photo news

Wouter Beke over vaccinatiestrategie: “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren”

Moeten jongeren naar voren geschoven worden in het vaccinatieschema? Die roep klinkt steeds luider. Onder meer de baas van Child Focus, Heidi De Pauw (48), roept in een open brief op om de 16- tot 25-jarigen als essentiële groep in de maatschappij te beschouwen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) relativeert: “We kunnen het niet maken om de meest kwetsbare groep niet eerst te vaccineren.”

80 reacties

  • Etienne De Bondt

    3 jaar geleden
    Dezelfde jongeren die ons met een tweede golf hebben opgezadeld, reizen, coronafeestjes, enz. nu eerst vaccineren? Geef mij één goede reden om zij die de regels aan hun feestende laars hebben gehangen eerder te vaccineren ten koste van zij die zich al van dag één aan de regels hebben gehouden.
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Als zorgverlener heb ik totaal nocg geen zicht wanneer ik aan bod zou komen.ik weet niets.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    He is niet juist te beweren dat men geen familie of vrienden kan zien. Men kan aan hun deur aanbellen en buiten blijven staan , met een masker en met de nodige afstand. Sinds vorig jaar worden op deze wijze bezoekers ontvangen in een woonzorgcentrum in mijn buurt. De bewoners komen in de tuin en de bezoekers staan op de prking; beide gescheiden door een dubbele afsluiting met 2 m ruimte er tussen.
  • NOEL CLAES

    3 jaar geleden
    1 geen Russische vaccin 2 geen Chinees vaccin 3 wat is er gebeurt met de dochter van Putin na het vaccin, nergens meer iets over te lezen 4 ik kies welk vacvin
  • Inge Beckers

    3 jaar geleden
    Ik vind het goed dat er niets veranderd wordt aan de vaccinatiestrategie. Ouderen en risicopatienten zijn veel kwetsbaarder dan jongerên.Kunnen gemakkelijker besmet geraken ook met als gevolg een opname in het ziekenhuis of Intensieve. Dit vooral moet voorkomen worden. Langer wachten voor de jongeren houdt minder risico in dan voor 65+'ers en risicopatienten