(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

HET DEBAT. Moeten jongeren naar voren geschoven worden in het vaccinatieschema?

Stemmen gaan op om jongeren voorrang te geven bij de versoepelingen van de coronamaatregelen en bij de vaccinatiestrategie. “Geef onze prik maar aan de jeugd”, zeggen onder meer bezorgde ouders en volwassenen in een open brief in onze krant. Wat denk jij? Moeten jongeren naar voren worden geschoven in het vaccinatieschema? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat experten ervan vinden.

252 reacties

  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    Wouter Beke heeft gelijk.Maar hij zal nooit meer goed kunnen maken welke zware fouten hij vorig jaar heeft gemaakt.Jonge mensen met een serieuze onderliggende ziekte( bv.immuunziekte, spierziekte, hartafwijkingen) moeten eveneens voorrang krijgen.Dan heb je nog randgevallen.Ik ben 45 en heb voorgeschiedenis van een longemobolie gehad.Het spijtige van de vaccinatiestrategie is dat ze veel vlugger moest starten in sneltempo..
  • Hilde Schepens

    3 jaar geleden
    Heidi De Pauw moesten ze een prijs geven, van het grootste egoïstische mens dat er bestaat. zeg dan gewoon dat ze de 20 jarigen eerst moeten vaccineren( haar dochter dus) De jongeren gaan er precies van sterven als ze hun sociale contacten niet kunnen zien dat er mensen sterven uit andere leeftijdsgroepen liggen ze niet van wakker
  • Sébastien Bo

    3 jaar geleden
    Alsof oudere mensen het niet moeilijk hebben in deze tijden...als ze dat vaccin krijgen gaan ze zich niets meer aantrekken van regels. Dat de jeugd een jaar of twee verliesd is niet zo erg vermits ze nog hun hele leven voor hun hebben. bij de volwassenen is dat wel anders.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Snappen ze dan echt niet dat jongeren veelal de zorg zijn en ook de nieuwe generatie. Na hulpverleners de jongeren eerst. Als laatste de politiek, die kunnen we missen als kiespijn.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Neen zeker niet elk op beurt ze moeten leren dat niet alles om hen draait dat gebleit van wij kwijnen weg is er over het is nu de moment voor hen om eens na te denken over de toekomst wat ze nog willen en hoe ze het kunnen doen om weer een normaler leven te hebben en met bleiten en zagen gaat dat niet lukken wel met gezond verstand