Direct naar artikelinhoud
Coronapandemie

Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open

Italië versoepelt maatregelen: toeristische attracties en horeca weer open
Beeld REUTERS

Italië heeft maandag de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld. Bijna 300.000 horecazaken en toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon gaan weer open. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt de versoepeling te vroeg. 

en

De Italianen mogen terug binnen eigen land reizen, maar wel enkel naar regio’s met een lage infectiegraad. In vijf regio's, Sicilië, Sardinië, Puglia, Umbrië en Zuid-Tirol, blijft het code oranje. Dat houdt in dat bij de horeca alleen kan worden afgehaald en mensen zonder geldige reden in de buurt van hun huis moeten blijven. De avondklok vanaf 22 uur blijft gelden.

Doordat er nog steeds heel wat maatregelen van kracht zijn en er bijna geen buitenlandse toeristen zijn, was het de eerste dag van de versoepeling erg rustig. In Rome gingen de Sixtijnse Kapel en het Vaticaanmuseum na 88 dagen weer open.

WHO: ‘Te vroeg’

Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza maakte duidelijk dat de versoepeling “niet betekent dat het gevaar voorbij is” en riep op tot grote voorzichtigheid. Gezondheidsdeskundigen en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben gewaarschuwd dat de versoepeling te vroeg zou zijn. 

WHO: ‘Te vroeg’
Beeld Photo News