Colruyt heeft plannen om voorschriftvrije geneesmiddelen te verkopen.
Volledig scherm
Colruyt heeft plannen om voorschriftvrije geneesmiddelen te verkopen. © Photo News

Apothekers niet blij met plannen Colruyt om geneesmiddelen te verkopen

Wie een bestelling plaatst bij online-apotheek Newpharma, zal dat voortaan ook kunnen afhalen bij de ColliShop-afhaalpunten van Colruyt. De supermarktgroep zelf zal meer parafarmaceutische producten in de rekken plaatsen. De apothekers hebben hun bedenkingen over die plannen.

24 reacties

  • John De Brand

    3 jaar geleden
    Super eindelijk de markt van de commerciële farmacie open getrokken! Je moet eens binnengaan in sommige apothekers, groter dan een doorsnee Colruyt, eindelijk wordt zorg terug goedkoper!
  • jean vergote

    3 jaar geleden
    Controle op geneesmiddelinteracties met behulp van de Okay kaart gaat wellicht niet lukken. :-) Enfin aan de kassa zouden ze de vermelding ‘Torsade de Pointes’ wellicht toch niet begrijpen.
  • Maria Bullens

    3 jaar geleden
    In Nederland is dat al zeker 30 jaar ( ik ben in de 50 en weet niet beter dan dat we dat daar gewoon konden kopen). Paracetamol is daar dan ook veel goedkoper. Goede ontwikkeling dus. Niet alles, maar wat je zonder recept kunt kopen bij een apotheek moet vrij verkrijgbaar zijn in de drogist of supermarkt.
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Waarom dan nog 5 jaar unief voor apothekers als je het kan kopen in grootwarenhuizen. In Nederland mag het en dus vinden ineens veel Belgen dat het hier ook moet kunnen. In Nederland hebben ze ook heel lang gewacht voor mondkapjesplicht en het resultaat is duidelijk zichtbaar aan hun groot aantal besmettingen
  • Paul Luyckx

    3 jaar geleden
    In Nederland kan het al jaren maar hier beschikken ze over een machtig lobbysysteem.