Filip en Mathilde en hun kinderen op zomervakantie op het Île d'Yeu. (archieffoto uit 2013).
Volledig scherm
Filip en Mathilde en hun kinderen op zomervakantie op het Île d'Yeu. (archieffoto uit 2013). © AP

Wrevel over bouwvergunning voor 'Philippe Legrand' (koning Filip) op Frans eilandje

Bewoners van het Franse eilandje Île d’Yeu voor de kust van de Vendée stellen zich vragen bij de bouwvergunning voor ‘Philippe Legrand’, een schuilnaam die onze koning Filip gebruikt, onthult de krant Ouest-France.

39 reacties

  • jos meurrens

    3 jaar geleden
    Een belg die alles doet om minder belastingen te betalen, daarom werd de Belg jaren terug de burger van het jaar genoemd. Och, ik zou zeggen dat " wie vrij is van zonden, werpe de eerste steen ". 10 verkante meter is zelfs te weinig " ruimte " om een loofboom op te zetten in een natuurpark. Ik gun het hem, en ben helemaal niet koningshuis gezind.Een koningspaar is een meerwaarde voor een dorp, en in België zou het niet anders zijn. dat Boudewijn zijn klooster in de Kempen is wat anders.
  • Marco Martinez

    3 jaar geleden
    Moeten ze bij de prefectuur maar gaan janken. Doet mij denken aan het proces tegen de haan Maurice op Île d'Oléron...
  • Marcel van Alderweireldt

    3 jaar geleden
    Hij (Filip) is niet meer dan een ander. Dergelijke bouwovertreding mag niet worden toegestaan, dat heeft niks met zijn veiligheid te maken. Dat hji in zijn kot blijft, wij moeten ook niet op reis!
  • gunter franquet

    3 jaar geleden
    een schuilnaam : kan dat wettelijk?
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Alle Belgen zijn gelijk voor de wet, behalve onze Filips De Grote.
  1. Na een onderbreking van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux
    PREMIUM
    royalty

    Na een onderbre­king van meer dan tien jaar: koningin Mathilde draagt weer handtassen van Delvaux

    Het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld is Belgisch. Straffer nog: het is zelfs een jaartje ouder dan het koninkrijk België zelf. Delvaux werd opgericht in 1829 en werd al in 1883 bekroond tot hofleverancier. Geen wonder dus dat vele leden van de koninklijke familie er grote fan van zijn: koningin Paola en prinses Claire worden regelmatig met een chique handtas van Delvaux gespot, en tijdens haar recente VN-reis naar Ivoorkust verscheen koningin Mathilde ook met een Delvaux-tasje. Opmerkelijk, want dat was alweer een tijd geleden. Bloeit een oude liefde weer op?
  2. Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag groothertogin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde
    PREMIUM
    Royalty

    Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag grootherto­gin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde

    Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht haar hart spreken: “Zoals elke banneling moest ik vechten om geaccepteerd te worden.”