Erika Vlieghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe. © Belga

Onze opinie. De arbeid van onze experts was voorlopig dan wel gratis, maar niet helemaal belangeloos

Wat is genoeg om de experts te doen zwijgen? Vijftig euro per uur vergaderen (min de belastingen)? Niet flauw doen. Terecht krijgen de experten die onze regeringen al zo lang adviseren, straks een onkostenvergoeding. Ook hun leven staat al bijna een jaar op de kop. Ook zij werken zich al bijna een jaar uit de naad. Het maakt niet uit dat ze al een comfortabel loon als professor of gewoon hoogleraar krijgen. Dit werk komt erbij. Overbodig werk is het niet, zoals een zitje in een bestuurscomité van een intercommunale al eens doet vermoeden. Nodig werk des te meer.

20 reacties

  • Dirk Kindt

    3 jaar geleden
    De inzet van onze politiekers was belangeloos en heeft gvd. veel geld gekost.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Een crowdfunding oprichten
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Begrijp niet waarom die nog extra moeten vergoed worden, ze hebben al een royaal loon.
  • Danny Damiaens

    3 jaar geleden
    Gezien dat een viroloog optreedt bij het rad en bij ketnet zal niks dringend zijn gezien men dan een zee van tijd heeft of zitten die uren daar ook in?
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Er zijn in ons land politiekers die denken slimmer te zijn dan de virologen in deze materie en het is ook logisch dat deze mensen een vergoeding krijgen of men zo ook de volgende regel kunnen toe passen een deel van de politiek hun vergoeding afnemen om de inspanning van deze mensen te vergoeding en dit omdat de politiek zich zeer ruim en overbetaald is als het om geld gaat.