Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onze politiek journaliste over Calvo die stopt als fractieleider: "Je voelde dat de wrevel tussen hem en Almaci nog niet helemaal verdwenen was”

Kristof Calvo neemt deze maand afscheid als fractievoorzitter van Ecolo-Groen, een functie die hij sinds 2014 bekleedde. Dat meldt de fractie zelf. Calvo wil zich als Kamerlid focussen op inhoudelijk werk, en gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. Onze politiek journaliste Isolde Van den Eynde is verrast door zijn beslissing, maar merkt ook een tendens op: “Een aantal groenen kijken een tikje jaloers naar SP.A.”

153 reacties

  • paul merckx

    3 jaar geleden
    Hij is echt op zijn plaats in Nederland, die cultuur moet hem passen, steeds maar spreken maar niks zeggen.
  • Erik VAN AS

    3 jaar geleden
    De poenpakker : kamerlid - gemeenteraadslis in Mechelen - nu in Nederland nog een bijjobbeken. Ethische zijn de groenen al het zelfde als de OVLD. zoveel mogelijk poen pakken op een zo weinig mogelijke tijd. 't groen professorken.
  • Lieven Vermandere

    3 jaar geleden
    Roeptoeter Calvo weg. Velen zullen niet rouwig zijn Groen is een linkse beweging, maar verre van een politiek partij.
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Het probleem bij de Groenen is, dat er nog teveel "groentjes" zijn, die niet eens weten hoe zeaan politiek moeten doen ... Een reusachtig probleem eigenlijk !
  • Jos Stickteminmenöl

    3 jaar geleden
    Beste vanaeken jokke : sinds 2016 en zelf eerder bestaan er gascentrales met hebben NUL co2 uitstoot. informeer u in plaats van hier keer op keer in uw reacties nonsens te spuien. Verder : misschien even herlezen ; hij is niet weg. Hij blijft kamerlid en gaat nog meer invloed hebben op groene energie bij GroenLinks.