© rr

Parkeren wordt in Turnhout plots ongewild duurder

Sinds de stad Turnhout met een nieuwe parkeerbeheerder in zee is gegaan, is het parkeren in Turnhout, toch voor wie daarvoor een sms stuurt of een app gebruikt, plots duurder geworden.

GVN

De controle op het betalend parkeren gebeurt voortaan door politieagenten. Het korps wierf daarvoor zes nieuwe agenten aan. Sinds deze week worden deze ingezet in de zones waar betalend parkeren van kracht is. Wie voor het parkeren niet meer wil betalen dan strikt noodzakelijk, gebruikt daarvoor best zijn smartphone.

Dat kan nadat de gebruiker zich heeft geregistreerd bij een aanbieder. Op de automaten is voorlopig alleen de provider Parkmobile, met nummer 4810 vermeld. Wie zich registreert, heeft de keuze: veelparkeerders kiezen best voor een formule met een maandelijkse administratieve kost van 2,50 euro, occasionele parkeerders betalen een transactiekost van 30 cent per parkeerbeurt. Dergelijke transactiekost was er vroeger niet, omdat Turnhout die bij de invoering van het sms-parkeren tijdelijk op zich had genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER