©  Shutterstock

Topshop wordt onderdeel van Asos en sluit alle winkels

Het doek valt voor de Britse winkelketens Topshop, Topman, Miss Selfridge en HIIT. Webwinkel Asos neemt de kledingmerken weliswaar over van de failliete Britse modegroep Arcadia, maar de zeventig resterende winkels gaan onherroepelijk dicht. Daarmee verdwijnen zo’n 2.500 banen.

wle, blg, flb

Asos heeft maandag zelf bevestigd dat het Topshop overneemt. De webwinkel heeft voor de overname 265 miljoen pond (om en bij de 300 miljoen euro) veil. In een verklaring zei de online kledingverkoper nog eens 30 miljoen pond (34 miljoen euro) te hebben uitgetrokken voor het overkopen van de stock. Ook neemt het driehonderd werknemers over. De ongeveer zeventig winkels gaan echter dicht, waardoor 2.500 andere banen op de tocht staan.

In de mededeling beloofde Asos de merken verder te zullen ontwikkelen. “De overname van deze iconische Britse merken is een zeer belangrijk moment voor Asos en voor onze klanten en het zal ons helpen in ons streven naar een platform met meerdere merken”, verklaarde Nick Beighton, Managing Director van Asos.

De Arcadia Group, die in totaal 13.000 werknemers telde verspreid over 36 landen en eigenaar was van Topshop, Topman, Miss Selfridge en HIIT, legde eind 2020 al de boeken neer. De dalende verkoopcijfers door het coronavirus lagen mee aan de basis van het faillissement. De keten had het echter al langer moeilijk. CEO Philip Green kwam ook onder vuur te liggen voor grensoverschrijdend gedrag.

Topshop had enige tijd ook twee vestigingen in ons land: in Brussel en Antwerpen. Die winkels openden in 2011, maar sloten al snel weer de deuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer