© dbw

© dbw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge vandalen richten vernielingen aan in kasteeldomein Hof ter Linden

Hangjongeren zorgden de afgelopen maanden meermaals voor problemen en kleine vernielingen in Hof ter Linden. Vooral ’s avonds en in het weekend lijken ze toe te slaan.

koen de beuckeleer

Afgelopen weekend werd een aantal natuurstenen (afkomstig van renovatiewerken) op en in de bevroren vijver gekatapulteerd en eerder deze maand werd een raam aan de achterkant van het kasteel ingegooid. “Afgelopen zomer moest ook al een raam worden vervangen”, zegt Roeland Verhamme van businessclub Neuf. “Maar de jongeren zorgen ook op andere manieren voor overlast. Ze drongen binnen in de koetshuizen, die momenteel gerenoveerd worden, en spoten graffiti op de muren. Verder werden er stellingen omgegooid en lieten ze blikjes en ander zwerfvuil achter.”

De hangjongeren lijken vooral ’s nachts en in het weekend toe te slaan en werden al meermaals gespot door wandelaars in het park. “Heel wat mensen lieten ons al weten dat ze de jongeren hebben gezien en hen aanspraken op hun gedrag”, zegt Verhamme. “Het is goed om weten dat de buurt dit soort zaken niet tolereert, maar natuurlijk hopen we op een structurele oplossing.”

Edegems Burgemeester Koen Metsu (N-VA) heeft weet van meerdere weerkerende kleine pesterijen. “We hebben het vermoeden dat het gaat om jongeren uit Mortsel.” Een hypothese die wordt gestaafd door enkele recente gebeurtenissen. Zo sloegen hangjongeren begin deze maand nog vitrines aan diggelen in de Mortselse Gaanderij Ter Linde, tussen de Statielei en de Mechelsesteenweg. “We plaatsten al camera’s aan de grot naast de basiliek, maar het is onmogelijk om overal camera’s te plaatsen of een openbaar park te gaan afsluiten voor een paar jongeren”, zegt Metsu. “De politie maakt hier echter een prioriteit van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER