Mondmaskers moeten nu ook op kantoor gedragen worden, ook als werknemers voldoende afstand kunnen houden. Dat stelt de Risk Assesment Group (RAG) in een nieuw advies, dat binnenkort gepubliceerd zal worden.
Volledig scherm
Mondmaskers moeten nu ook op kantoor gedragen worden, ook als werknemers voldoende afstand kunnen houden. Dat stelt de Risk Assesment Group (RAG) in een nieuw advies, dat binnenkort gepubliceerd zal worden. © Getty Images

Nieuw advies rond mondmaskers: sjaals en bandana’s mogen niet meer, aangeraden om ook op kantoor masker te dragen

De Risk Assessment Group heeft een nieuw advies opgesteld rond mondmaskers. Viroloog Steven Van Gucht deed de belangrijkste punten dinsdag al uit de doeken tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. Zo mogen sjaals niet langer gebruikt worden als masker, worden FFP2-maskers niet aanbevolen voor de bevolking en wordt aangeraden ook op kantoor een mondmasker te dragen. Van Gucht hamerde ook op correct gebruik ervan. 

184 reacties

  • Linda Visser

    3 jaar geleden
    Linda Visser Dhr Van Gucht is wel vergeten te vermelden dat in stoffen mondmaskers dient voorzien te worden van een polypropyleen filter. Ontsmetten van mondmaskers kan ook door ze zowel aan binnen-als buitenkant te besproeien met pure alcohol van 94%.
  • Johnny Michiels

    3 jaar geleden
    De maskers moeten natuurlijk verkocht worden, het moet geld opbrengen voor de heren!!!
  • Frans Desmet

    3 jaar geleden
    Eerst enkele miljoenen mondmaskers vernietigen . Dan nieuwe kopen maar volgens sommige experten niet verplicht om te dragen wel aanbevolen . Plots door diezelfde experts virologen verplicht dus zoveel mogelijk maskers verbruiken bij mij begint een belletje te rinkelen ?
  • Leo Rombouts

    3 jaar geleden
    Inderdaad 7/7 en 24/24 vaccineren is de enige mogelijkheid om de pandemie onder kontrole te krijgen. Maar dat is natuurlijk onmogelijk wegens hun (en EU) falend aankoopbeleid. Dan maar met nieuwe regeltjes komen om de aandacht af te leiden.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Enkele maanden geleden lachte mijnheer Van Ranst nog met mensen die een mondmasker droegen... Steeds meer en meer regeltjes, en steeds maar veranderingen: ingewikkelder kan het niet!